Belangrijk: Kies de Juiste Watchface voor je OnePlus Watch 2

Gepubliceerd op 20 maart 2024 om 16:21

Ben je van plan om een OnePlus Watch 2 aan te schaffen of heb je er al een gekocht? Dan is het essentieel om op te letten welke digitale wijzerplaat je gebruikt, aangezien dit een aanzienlijke impact kan hebben op de levensduur van de batterij. Hier is waarom.

De OnePlus Watch 2 onderscheidt zich als het eerste Wear OS-horloge met twee processoren, wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Enerzijds is er een krachtige Snapdragon-chip aanwezig voor het gebruik van Wear OS-apps en het uitvoeren van zware taken. Anderzijds wordt de tweede processor ingezet voor energiezuinige achtergrondtaken en het aansturen van diverse sensoren. Deze chip wordt ook gebruikt voor het weergeven van digitale wijzerplaten.

Het gebruik van het juiste type watchface kan ervoor zorgen dat de krachtige processor niet wordt geactiveerd, wat de levensduur van de batterij ten goede komt. Volgens OnePlus kan dit leiden tot een indrukwekkende accuduur van maximaal 100 uur op één enkele lading, een zeldzaamheid voor een Wear OS-horloge.

 

Een belangrijke ontwikkeling is het XML Watch Face Format, geïntroduceerd door Google in mei 2023. Wanneer je een wijzerplaat gebruikt die gebaseerd is op dit formaat, wordt de energiezuinige processor gebruikt, waardoor je dagenlang kunt genieten van je OnePlus Watch 2 op één acculading. Deze XML-wijzerplaten zijn interactief en bieden functies zoals het tonen van aankomende afspraken, gezette stappen en hartslagmetingen.

Hoewel OnePlus niet de enige fabrikant is waarbij je XML-watchfaces kunt gebruiken, is het momenteel wel de enige met een Wear OS-horloge met twee processoren, waardoor de accuduur aanzienlijk wordt verlengd.

Volgens geruchten zou de aankomende Google Pixel Watch 3 ook gebruikmaken van een vergelijkbaar systeem, terwijl Samsung ervoor zou kiezen om een enkele zelfontwikkelde chip te gebruiken. Andere fabrikanten, zoals Mobvoi, maken ook horloges met het besturingssysteem van Google.

Hoewel deze ontwikkelingen positief zijn, is het jammer dat niet alle huidige watchfaces zo efficiënt omgaan met energie. Het zou geweldig zijn als meer watchfaces kunnen worden geconverteerd naar het XML-formaat, maar voorlopig blijft dat waarschijnlijk een uitdaging.

 

Kortom, bij het kiezen van een watchface voor je OnePlus Watch 2 is het cruciaal om te letten op het type watchface om optimaal te kunnen profiteren van de indrukwekkende accuduur van dit toestel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.