Lenovo onthult transparante laptop tijdens MWC

Gepubliceerd op 21 maart 2024 om 13:18

Lenovo staat op het punt om een opvallende innovatie te introduceren: een laptop met een transparant scherm. Dit nieuws, eerder onthuld door LG tijdens de CES-beurs, wordt nu bevestigd door Windows Report. De transparante laptop zal naar verwachting tijdens het Mobile World Congress (MWC) worden getoond, dat eind deze maand in Barcelona plaatsvindt.

 

Hoewel details over de laptop nog schaars zijn, heeft Windows Report wel enkele productafbeeldingen weten te bemachtigen. Op de afbeeldingen is te zien dat het apparaat een randloos scherm heeft, met daaronder een balk waarin de interne componenten zijn verwerkt. De laptop vertoont gelijkenissen met Lenovo's laptops met dubbele schermen, waarbij het onderste scherm fungeert als een touchscreen-toetsenbord. Wanneer de laptop gesloten is, wordt het volledig transparante scherm zichtbaar.

Specifieke specificaties ontbreken vooralsnog, maar Windows Report meldt dat de laptop op Windows 11 zal draaien. Het type display blijft echter een mysterie, hoewel LG eerder dit jaar een dergelijk transparant display heeft onthuld. Dit display, dat nog dit jaar wordt verwacht, vereist een uniek mechanisme waarbij het scherm omhoog kan worden getrokken om het contrast van het oledpaneel te onthullen. Het is echter onduidelijk of de Lenovo-laptop een vergelijkbaar systeem zal bevatten, en zo ja, hoe dit in de praktijk zal werken.

Hoewel Lenovo aanvankelijk werd verward met LG als de maker van het transparante scherm tijdens de CES, lijkt het erop dat Lenovo nu daadwerkelijk de primeur zal hebben met zijn eigen versie van deze futuristische technologie. Met de onthulling op het MWC wachten techliefhebbers vol spanning af op verdere details en een mogelijke releasedatum van deze innovatieve laptop.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.